Jak działa chlorella?
Spirulina i chlorella to szybko popularyzujące się zielone glony, które są uważane za jedne z najsilniej wspomagających organizm składników diety znanych człowiekowi. Szeroko reklamowane w Internecie i aptekach zdają się być specyfikami na wszelkie dolegliwości, łącznie z nowotworami i usuwaniem silnych toksyn włącznie.
Unikatowa moc słodkowodnych glonów
zawiera ilość chlorofilu w ścianach komórkowych, które są trudne do przegryzienia i niestrawne, co powoduje, że wielu producentów chlorelii przecina ściany komórkowe przed sprzedażą produktu. Podział komórki chlorelli uwalnia składniki odżywcze z wnętrza ścian komórkowych, z których mogą korzystać nasze organizmy. Specyfik ten występuje jako lek w postaci tabletek lub cieczy.
Warto wiedzieć, że jest najbogatszym ze znanych źródeł chlorofilu na Ziemi, również bardzo bogatym w wit. B12 i białko roślin, które stanowi aż 58% składu (wołowina i drób mają 20-28% białka w składzie).
Na co działa chlorella?
Przede wszystkim zwalcza ból, zmniejsza nadciśnienie tętnicze, wpływa na poprawę funkcjonowania systemu immunologicznego, wspomaga regenerację tkaneki ogranicza wpływ na organizm metali ciężkich.
Zmniejsza ból i poprawia ogólny stan zdrowia oraz samopoczucie, także zmniejsza lub stabilizuje ciśnienie krwi, wykazano ponadto, że wzmacnia układ odpornościowy po grypie u dorosłych i sprawdza się po zatruciach metalami ciężkimi takimi jak ołów, kadm czy rtęć, przeciwdziałając ciężkim fazom zatrucia.
Czy dla każdego?
Glony to specyfik nieprzeznaczony dla małych dzieci, ani przez matki karmiące i w ciąży oraz osoby wrażliwe na składniki produktu.